Gia van den Akker

Artistiek leider

Gia van den Akker zocht na haar gymnasium opleiding een danskunst waarbij naast muziek ook literatuur en geesteswetenschappen een rol spelen. Ze studeerde dans/euritmie. Ze heeft Master of Arts gehaald en nascholing gevolgd in BMC (B. Bainbridge Cohen), Presencing Theater (Arawana Hayashi) en persoonlijk leiderschap bij Phoenix in Utrecht. Ze werkte eerst als ensemble-lid, vanaf 1991 creëerde ze in projectensembles of als soliste eigen producties die in Europa, Zuid Amerika en Azië te zien waren. In Italië heeft ze „La Fabbrica“ opgericht en 12 jaar geleid; een studio waar producties, workshops, masterclasses en interactieve evenementen plaatsvonden. Gia werkt weer in Nederland als artistiek leider, choreografe en docente op HS Leiden. Ze is geïnspireerd door de quote van Joseph Beuys: “Kunst is het ware kapitaal” en “ieder individu is een kunstenaar”. Kunst gaat voor haar over bruggen bouwen, mensen verbinden, de kunst van bewegen in het leven toepassen.

E-mail 06-39266982

Marthy Hecker

Performer

Marthy Hecker (1992) studeerde in 2017 af van de bachelor Docent Dans/Euritmie op Hogeschool Leiden. Voor zijn minor was hij korte tijd in Stuttgart. Na zijn bachelor volgde hij de bachelor of Arts op de Alanus Hochschule. Van 2018-2019 maakte hij deel uit van het Sprookjes Ensemble in Stuttgart. In 2019 richtte hij samen met o.a. Tatjana Rudenko het NorthWest ETC op. Hij brengt daarnaast choreografie ervaring mee, ideeën voor kinderprogramma’s en een zeer grote motivatie om euritmie te verbinden en te innoveren. Naast zijn werk in het ensemble, is hij werkzaam als euritmie docent op de hogeschool Leiden. Hij begeleidt de euritmie-studenten, tijdens hun leerweg.

Tatjana Rudenko

Performer

Tatjana Rudenko (1993) werd geboren in Estland en studeerde in 2018 af van de Alanus Hochschule. Ze richtte, samen met Marthy Hecker, in 2019 de NorthWest ETC op, om zich verder op haar podiumwerk te kunnen richten. Ze is een gepassioneerd performer en houdt van verhalen vertellen. Tatjana is naast een begaafd bewegingskunstenares, ook een getalenteerd fotografe.

Marie-Pierre Murigneux

Performer

Marie-Pierre Murigneux (1992) is geboren in Frankrijk en is kunstenares. Ze studeerde een bachelor Kunst en master Contemporary Arts in Venetië. Ze behaalde haar bachelor euritmie in Venetië. In het ensemble brengt zij een rijkdom aan kwaliteiten en ervaringen in de kunst mee.

Juliette Reijnen

Performer

Juliette Reijnen (1995) is vorig jaar afgestudeerd, van de opleiding Docent Dans/Euritmie, aan de hogeschool Leiden. Al vanaf jonge leeftijd, houdt zij ontzettend van dansen. Na de middelbare school, is zij gestart met de opleiding kunstgeschiedenis. Waarin onderzoek doen aan bod komt. Bij euritmie kan ze haar liefde voor dans en beweging, en de behoefte om onderzoek te doen samen brengen.

Susanne Visbeen

Performer

Susanne Visbeen (1998) is afgelopen jaar afgestudeerd, van de opleiding Docent Dans/Euritmie, aan de Hogeschool Leiden. Euritmie is voor haar de ultieme kunstvorm, om uitdrukking te geven aan de veelzijdigheid van het leven. Euritmie kan alles bevatten en omvatten. Ze hoopt dit met velen te kunnen delen. Naast haar werk in het ensemble, is ze ook een dag werkzaam, als euritmie docent.

Vacature Artistiek Jaar

Het jonge euritmie-ensemble DeDae stelt 2 plekken ter beschikking voor een artistiek jaar in seizoen 2024-2025. Beweeg een jaar mee met DeDae en ontwikkel de kwaliteiten van een ondernemend podiumeuritmist.

Er is plek voor iemand die:
* Passie en overgave heeft voor de podiumkunst
* Passie voor het werken met mensen in de vorm van workshops
* Nieuwsgierig is en zich technisch en inhoudelijk verder wil ontwikkelen
* Bachelor Euritmie heeft
* Communicatief en verbindend is
* Past bij de huidige kerngroep
* Ondernemend is en ook andere taken binnen het ensemble wil vervullen.

Wat krijg je van DeDae terug:
* Constructieve coaching op techniek en op artistiek vlak (bijvoorbeeld in choreografie)
* Performance ervaring in het nieuwe programma van seizoen 2024-2025
* Ervaring als lid van een professioneel ensemble
* Lessen in de ontwikkeling en uitvoering van workshops
* Tournee-ervaring als assistent productie bij oudere programma’s uit seizoen 2021-2022/2022-2023/2023-2024
* Portfolio opbouw (met video’s en foto’s)
* Een getuigenschrift met kwaliteitsbeoordeling en urenregistratie

DeDae repeteert elke donderdag en vrijdag in het Vreedehuis in Den Haag, behalve tijdens de tourneeweken. Je wordt verwacht bij de repetities, optredens en andere activiteiten aanwezig te zijn. Het artistiek jaar kost €2.000. Een gedeelte hiervan kan via optredens en/of workshops worden terugverdiend.

We streven naar een multiculturele en diverse groep. Gezien de samenstelling van het huidige ensemble, verzoeken we ook mannen te solliciteren. Herken je je niet volledig in de vacaturetekst, maar ben je wel enthousiast? Reageer dan toch!

Motivatiebrief en CV inleveren bij Gia van den Akker via gia@dedae.nl
Heb je vragen? Neem dan contact op met Gia.

Gegevens Stichting Dutch Eurythmy Dance Ensemble

Jaarrekening 2021:
Jaarrekening 2021

Jaarverslag 2021:
Jaarverslag seizoen 2021-2022

Jaarrekening 2022:
Jaarrekening 2022

Evaluatie DeDae Seizoen 2022-2023:
Evaluatie DeDae Seizoen 2022-2023

Beleidsplan 2022-2023:
Beleidsplan 2022-2023

Jaarverslag 2023:
Jaarverslag 2023

RSIN nummer: 816035969

Bestuurders van Stichting Dutch Eurythmy Dance Ensemble (onbezoldigd):
Hans Nijnens (voorzitter)
Jarla Geerts (secretaris)
Tjeerd Walvis (penningmeester)