Locatie: Landgoed De Reehorst, Hoofdweg 10, Driebergen-Rijsenburg

DeDae danst ‘AardeDans’ op uitnodiging van Triodos Bank Nederland. Triodos bank betaalt de basisprijs van de tickets zodat een deel van de kosten gegarandeerd gedekt worden. Aan u vragen we een bijdrage van 5 euro per kaart. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, graag wel aanmelden via de ticketshop. Wilt u ons extra steunen? Dat is zeer welkom en noodzakelijk voor de groei van DeDae. Word dan vriend van DeDae.

Landgoed De Reehorst en het kantoor van Triodos Bank liggen pal tegenover het station. We raden iedereen dus aan met het openbaar vervoer te komen. Kom je met de auto? Navigeer dan naar Hoofdstraat 26; volg na de slagbomen de weg totdat je op de parkeerplaats komt en wandel over het landgoed naar het kantoor.

Tijd 1ste optreden: 15:00 uur
Tickets:

tickets 15:00

Tijd 2de optreden: 17:00
Tickets:

tickets 17:00

BD landbouw bestaat dit jaar 100 jaar! Dat moet groots gevierd worden. DeDae kan dankzij stichting Demeter en Triodos Foundation, onderdeel zijn van deze festiviteiten en de voorstelling/workshop ‘Aardedans’ aanbieden aan bezoekers.

DeDae danst voor de aarde. ‘De aarde is een JIJ.’ Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus stelt DeDae de aarde centraal. DeDae danst de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten en toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel. Dat is onze boodschap: onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.

DeDae staat voor Dutch Eurythmy Dance Ensemble. Wij zijn een groep jonge, getalenteerde euritmiedansers onder leiding van Gia van den Akker. Wij laten ons leiden door het ritme van nu en morgen, we werken met actuele thema’s, maken producties en ontwikkelen workshops voor verschillende doelgroepen.
Komende tijd bezoeken we met onze performance en workshop “Aardedans” boerenerven, dansen met de bezoekers en de boeren en maken door de dans onze respect en liefde voor de aarde voelbaar.

Dans, tekst, muziek, zang en beeld gaan in elkaar over: Teksten uit “Broze aarde“ van A. Krog, een fragment uit de proloog ”Iets met Boeren”, Peter Dictus / Bureau Pees, toespraak van Roos Saat voor de Rabo bank; muziek van Vivaldi/Richter, Agnes Obel en Nynke Laverman bewerkt door Annie Tangberg. Duur: 40 minuten.