Leeftijd: 4-106 jaar

Locatie: Het Zeeheldentheater, Trompstraat 342, 2518 BT Den Haag

Tijd optreden: 15:30
Tickets kopen via de website van het Zeeheldentheater

tickets

Erik Pinksterblom stapt binnen in het tot leven gekomen schilderij ‘Wollewei’ waar hij wonderbaarlijke avonturen beleeft met insecten die wel erg veel menselijke trekken hebben. Lukt het hem om weer veilig thuis te komen in de mensenwereld? 

Boven het bed van Erik hangt het schilderij ‘Wollewei’. Erik verlangt er vurig naar eens in het schilderij te kunnen leven. En op een nacht gebeurt het. Plotseling wordt Erik heel klein en bevindt zich in het schilderij. Zo klein geworden als een vlieg waant hij zich door enorme planten met reusachtige stengels en bladeren. Overal waar hij komt, helpt hij de insecten. Hij danst tango met de bekakte wespen, maakt muziek met de hommels, slaapt in het hotel van de slak en ontmoet een wel heel eigenaardig ingepakte rups… Maar Erik krijgt ook heimwee. Lukt het Erik om de weg terug naar huis te vinden? 

Deze voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek ‘Erik of het klein insectenboek’ geschreven door Godfried Bomans.

In deze gedanste voorstelling met livemuziek leer je de insecten en hun wereld kennen waarin ze (over)leven. Die wereld verschilt niet zoveel van de onze met haar klassenverschillen, relaties, vriendschappen en transformaties. Kortom, deze insectenkennis is ook mensenkennis. 

DeDae is een jong euritmie dansgezelschap bestaande uit vijf talentvolle dansers. Samen met drie muzikanten, die zowel spreken als muziek maken, ontstaat er een indrukwekkend ensemble. 

DeDae beweegt en danst. We laten ons leiden door het ritme van nu en morgen.