De prinses Albolina steelt het ochtendlicht en wordt tot een onbeschrijfelijke schoonheid ten koste van anderen. Maar kun je zomaar iets stelen zonder anderen te schaden?

Het jonge meisje Albolina komt uit een oud adellijk geslacht in de Dolomieten en is ernstig ziek. Haar vader gaat op zoek naar iemand die haar kan genezen en ontmoet in het bos een Bregostena, een kruidenvrouw. Albolina moet iedere morgen bij zonsopgang de magische spreuk uitspreken om te genezen. Als Albolina sterk en gezond is moet ze stoppen met het uitspreken van de spreuk, maar ze weigert. Ze wordt steeds mooier, egoïstischer en ijdel terwijl ze de krachten van de natuur misbruikt.
Als ze na herhaalde waarschuwing niet luistert, wordt ze door de boze boswezens ontvoerd en door de Bregostena’s en de heks Strega gestraft. Ze kan pas bevrijd worden als ze uit eigen beweging iemand anders helpt. Zal ze dit doen?

DeDae is een jong euritmie dansgezelschap bestaande uit zes talentvolle dansers. Samen met twee muzikanten en een acteur ontstaat een indrukwekkend ensemble.

DeDae beweegt en danst. We laten ons leiden door het ritme van nu en morgen.

Leeftijd: 6-106 jaar

Locatie: Artiance, Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3, 1811 KE Alkmaar
Tijd optreden: 14.00
Tickets: vanaf €10*
*Sponsor een (cadeaut)ticket voor iemand die het minder breed heeft.
*Heeft u een krappe beurs, neem dan contact op met info@dedae.nl

tickets