Erik Pinksterblom stapt binnen in het tot leven gekomen schilderij ‘Wollewei’ waar hij wonderbaarlijke avonturen beleeft met insecten die toch veel op mensen lijken. Lukt het hem om weer veilig thuis te komen in de mensenwereld?

Boven het bed van Erik hangt het schilderij ‘Wollewei’. Erik verlangt er vurig naar eens in het schilderij te kunnen leven. En op een nacht gebeurt het. Plotseling wordt Erik heel klein en bevindt zich in het schilderij. Zo klein geworden als een vlieg waant hij zich door enorme planten met reusachtige stengels en bladeren. Overal waar hij komt, helpt hij de insecten. Hij danst tango met de bekakte wespen, maakt reggae muziek met de hommels, slaapt in het hotel van de slak en ontmoet de rups en krijgt heimwee. Lukt het Erik om de rups te laten ontpoppen? En als hij heimwee krijgt weer thuis te geraken?

In deze gedanste voorstelling met muziek leer je de insecten en hun wereld kennen waarin ze (moeten over)leven. Die wereld verschilt niet zoveel van de onze met haar klassen en rassenverschillen, relaties, vriendschappen en transformaties. Kort om, deze insectenkennis is ook mensenkennis.

DeDae is een jong euritmie dansgezelschap bestaande uit vijf talentvolle dansers. Samen met drie muzikanten, die zowel spreken als muziek maken, ontstaat er een indrukwekkend ensemble.

DeDae beweegt en danst. We laten ons leiden door het ritme van nu en morgen.

Leeftijd: 4-106 jaar

Locatie: Zeeheldentheater, Trompstraat 342, 2518 BT Den Haag
Tijd optreden: 16.00
Tickets verkrijgbaar via de website van het Zeeheldentheater.

tickets